Skip to content

A kert, mint értéknövelő beruházás

Tavasszal mindenki próbál minél több időt a szabadban tölteni a téli időszak után. A kertes ingatlannal rendelkezők igyekeznek rendezni a kertjüket, készülve a grill partikra, vagy éppen lehetőséget teremtve a gyermekeiknek az udvaron történő kikapcsolódásra. A szép kert egy igen energiaigényes dolog, nem csak megépíteni, fenntartani is állandó odafigyelést követel.

A kert, mint értéknövelő beruházás

Amire általában nem szoktunk gondolni, hogy a kertépítés és kertrendezés nem csak egy kellemes szabadidős tevékenység, hanem értéknövelő beruházás is lehet az ingatlanértékesítés szempontjából.  

Az első lépés a kertépítés és kertrendezés során az, hogy meghatározzuk az igényeinket és az elképzeléseinket. Fontos, hogy a kert kialakítása és tervezése összhangban legyen az ingatlan stílusával és környezetével. A megfelelő növények, sziklakertek és egyéb kiegészítő elemek kiválasztása kulcsfontosságú, hiszen ezek hozzáadják a kert egyediségét és varázsát.

A kertépítés és kertrendezés folyamata során fontos figyelmet fordítani az ökológiai szempontokra is. A kert kialakításában célszerű felhasználni a helyi növényeket és természeti anyagokat, ami nemcsak környezetbarát, de az ingatlan árát is növelheti. Ezen kívül, ha a kertrendszer teljes mértékben öntözőrendszerrel van felszerelve, az azt jelzi, hogy a tulajdonosok gondoskodnak az ökológiai fenntarthatóságról, ami további értéket ad az ingatlannak.

Egy rendezett, jól karbantartott kert számos előnnyel járhat az ingatlantulajdonosok számára. Egyrészt, növelheti az ingatlan értékét, ami előnyös lehet, ha el szeretnénk adni a lakást vagy házat. Másrészt, az ingatlan értékének növelése azt jelenti, hogy magasabb bérleti díjat is kérhetünk, ha azt bérbe adjuk. Végül, de nem utolsó sorban, egy rendezett kerttel rendelkező ingatlan eladási és/vagy bérbeadási ideje is rövidebb, mint elhanyagolt társaiké.

Összefoglalva, a kertépítés és kertrendezés egy értéknövelő beruházás lehet az ingatlanértékesítés szempontjából.  Egy rendezett, szépen karbantartott kert nem csak az ingatlan értékét növeli, hanem közvetlen anyagi előnyökkel is járhat az ingatlantulajdonosok számára. A kert ápolásával és gondozásával ugyanis jelentős megtakarításokat érhetünk el.

A kertrendezés lehetőség a spórolásra is

Egy jól tervezett és karbantartott kert csökkenti a költségeket a hosszú távon, hiszen kevesebb vízre és műtrágyára van szükség, valamint csökkenti a talaj erózióját is. Ezen kívül a megfelelően kialakított növényzet segíthet a hőmérséklet szabályozásában és árnyékot biztosít, így csökkentve az épület hűtési és fűtési költségeit.

További anyagi előnyöket jelenthet a kertben található zöldség- és gyümölcskert is. Ha megfelelően alakítjuk ki és gondozzuk, akkor a saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök segítségével jelentős összegeket takaríthatunk meg az élelmiszerek költségén.

Önmagunk miatt is fontos

Végül, egy szépen kialakított és karbantartott kert növeli az ingatlantulajdonosok életminőségét is, ami nemcsak anyagi előnyöket, de számos más előnyt is jelenthet a mindennapokban. Egy szépen kialakított kert egy olyan terület, ahol élvezhetjük a szabadidőnket, pihenhetünk és kikapcsolódhatunk. A kert ápolása és gondozása segít csökkenteni a stresszt és javítja az életminőséget.

Összességében, a kertépítés és kertrendezés egy fontos értéknövelő beruházás lehet az ingatlanértékesítés szempontjából, de ugyanakkor közvetlen anyagi előnyökkel is járhat az ingatlantulajdonosok számára is. Érdemes tehát odafigyelni a kert tervezésére és gondozására, hiszen ez az egyik legjobb módja annak, hogy javítsuk az ingatlan értékét és élvezhessük a szépen karbantartott zöld környezet nyújtotta előnyöket.

 

Amennyiben kérdésed merül fel a témában vagy éppen ingatlanértékestésen gondolkodsz, állunk szíves rendelkezésedre a megadott elérhetőségeinken.

Abban az esetben, ha érdekesnek találtad a cikkünket és szeretnél értesülni a legfrissebb híreinkről, kövess minket a facebookon.

További blogcikkeink

Érdemes most ingatlanba fektetni?

Az mindenki számára ismeretes, hogy az elmúlt években hatalmas ingatlanboom ment végbe Magyarországon, melynek vége ősszel már sejthető volt, mostanra azonban egészen biztosan bebizonyosodott, hiszen a tranzakciószámok a COVID 1. hulláma alatt mért adatok alá estek.
Bővebben
hogyan-ertekesitsuk-ingatlanunkat-fekezo-piacon

Hogyan értékesítsük ingatlanunkat a fékező piacon?

Az elmúlt évek eladói piacában könnyű dolgunk volt az ingatlan értékesítéssel, de mára már kevés lehet a puszta szerencsében bízni. Kardinális kérdés az ár, de a „mennyiért” mellett a „hogyan” is egyre fontosabbá válik.
Bővebben

Mit hozhat 2023 az ingatlanpiacon?

Közel 10 év után fordulat jeleit mutatja a piac. Az elmúlt időszak viszontagságainak összessége előreláthatólag megfordítja az eladói...
Bővebben
homekey_blog_haboru_inflacio_ingatlanpiac_1

Háború, infláció, ingatlanpiac

2022-04-01 A normalizálódás küszöbén, a sokadik Covid hullám után és annak endémiává szelídülése közepette rendkívüli események történtek az elmúlt hetekben Európában és hazánkban, melyek hatását valószínűleg a hazai ingatlanpiacon is
Bővebben
homekey-blog-ingatlanadozas-1

Az ingatlan adás-vétellel kapcsolatban felmerülő költségek

2022-03-03 Az ingatlan vásárlassal kapcsolatban felmerülő költségek Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy ingatlan vásárlásakor a vételár megfizetését követően további költségeink, kiadásaink merülnek fel. A pontosság kedvéért ezeket szeretnénk bemutatni, milyen
Bővebben
homekey-ingatlanpiaci-kisokos-alapfogalmak-1

Ingatlanpiaci kisokos: III. rész

2022-02-16 Okosodjunk együtt – hasznos alapfogalmak az ingatlanpiac világából Jelentjük, az ingatlanpiaccal kapcsolatos fogalomdömping végére értünk: ha átfutod ezzel a mostani cikkünkkel együtt az előző kettőt is (ezt és ezt),
Bővebben